Odbojkašice Crvena zvezde (MN Press)
Odbojkašice Crvena zvezde (MN Press)

Dupla kruna će sijati na Marakani! Odbojkašice Zvezde nove šampionke Srbije

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.04.22. | 20:21

Posle devet godina čekanja crveno-bele ponovo u vrhu srpske odbojke. Majstorica protiv Uba završena za nešto više od sat vremena - 3:0 (25:17, 25:19, 25:13)

Crveno-bele dame su nove šampionke!

Titula namenjena najboljim odbojkašicama u Srbiji ponovo će sijati u trofejnoj sali na Marakani. Nešto više od mesec dana posle osvajanja nacionalnog kupa, Crvena zvezda je došla i do titule posle pobede u majstorici protiv Uba – 3:0 (25:17, 25:19, 25:13). Izabranice Milana Gršića nove su vlasnice duple krune, koja je poslednji put osvojena 2013. godine.

Izabrane vesti

Osam godina su u Zvezdi čekali kup, devet šampionsku titulu. Ove sezone su oba posta završena, klub se vratio tamo gde je bio pre desetak godina – na sam vrh. Finalna serija je bila neizvesna - Zvezda je povela, Ub uzvratio sa dve pobede i saterao protivnice uza zid. Prošle nedelje na Banjici crveno-bele su se izvukle na krlima vatrenih navijača, izborile peti meč, a onda njega dobile prilično dominantno. Ub večeras nije imao pravi odgovor, a otežavajuća okolnost za njih je bilo i neigranje kapitena Ljiljane Ranković, koja se teže povredila na prethodnom susretu. Zvezda je u petom meču bila mnogo sigurnija, koncentrisanija i raspoloženija, pa pobeda nije mogla da izostane.

Najefikasnija je bila Dajana Bošković, koja je stigla u klub u januaru i bila jedna od najvažnijih karika u osvajanju oba trofeja. Večeras je osvojila 13 poena i na najlepši način proslavila 28. rođendan. Najveća pomoć joj je stigla od Jelene Lazić koja je imala deset upisanih poena. U poraženom sastavu nije bilo dvocifrene igračice, a najbolja je bila Ljubica Kecman sa devet poena.

MN PressMN Press

Domaće igračice su na samom početku vodile glavnu reč na terenu. Sve je zavisilo od njih u tim uvodnim trenucima, uzimale su poene, a i davale poklone rivalkama. Deseti poen je bio prvi koji je Zvezda zaradila sama, i to Isidora Rodić koja je donela izjednačenje 5:5. Od tog momenta crveno-bele preuzimaju sve stvari u svoje ruke, prolaze kroz sredinu, sa krajeva, serviraju dobro... Čim su devojke sa Marakane ušle u željeni ritam, Ubljanke kao da su ostale paralisane. Pravile su previše grešaka i tako pomagale protivnicama da se odlepe. Marijana Boričić je sa dva tajm-auta pokušala da izazove reakciju, ali nisu se stvari posle toga mnogo promenile. Boškovićeva i Lazićeva su donele prednost 18:12, a onda mirno privele prvi period kraju. Zvezda je osvojila ukupno 16 poena, devet je dobila zahvaljujući greškama protivnica, pa je na semaforu posle 22 minuta sijalo – 25:17.

Slično kao na startu meča, tako je i u drugom setu Ub poveo, a onda Zvezda vrlo brzo odgovorila. Jelena Delić, Ana Živojinović i Dajana Bošković su udaljile gostujući tim na plus pet – 11:6. Domaće su uspele da priđu na dva poena, a onda su ponovo greškama olakšale crveno-belim devojkama posao. Tri vezana poklonjena poena, i za čas je ponovo Gršićev tim vodio – 19:14. Morala je tada Marijana Boričić da zameni dizače, umesto Ane Jakšić na teren je zakoračila Anđela Veselinović. Nije to poremetilo Bojanu Drču i drugarice, koje su nastavile sigurno da koračaju ka vođstvu 2:0 u setovima. Nisu im Ubljanke zapretile u završnici, nije bilo drame niti uzbuđenja, pa je taj period završen rezultatom – 25:19.

U istom ritmu su gošće nastavile i u trećem periodu... Odlično je igrala mlada Isidora Rodić, koristila je svaku priliku da dođe do poena. Zahvaljujući njoj crveno-bele su izgradile plus pet – 8:3. Ta prednost se kasnije samo povećavala, pa je i ovaj set prošao bez ikakvog uzbuđenja. Zvezda je prošetala do pobede i završila meč za nešto više od sat vremena.

Ub nije bio na očekivanom nivou, pa je večeras izostala kvalitetna odbojkaška predstava. Međutim, to neće umanjiti značaj Zvezdinog uspeha. Ponovo najbolju odbojku igraju devojke u crveno-belom.

TERMINI FINALA PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Prva: Ub - Crvena zvezda 0:3 (21:25, 17:25, 16:25)

Druga: Crvena zvezda - Ub 0:3 (10:25, 20:25, 18:25)

Treća utakmica: Ub - Crvena zvezda 3:0 (25:21, 25:18, 25:21)

Četvrta utakmica: Crvena zvezda - Ub 3:2 (23:25, 25:18, 26:28, 25:21, 15:7)

Peta utakmica: Ub - Crvena zvezda 0:3 (17:25, 19:25, 13:25)

*serija se igrala na tri pobede


tagovi

ŽOK UbŽOK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara